Novateiten

Beste Novaleden,

Hierbij de tweede Novateit van 2016. In deze Novateit brengen we 3 bijeenkomsten onder de aandacht. Voor de samenvatting, lees de Novateit. In de afzonderlijke download documenten, is meer informatie te lezen over de bijeenkomsten en hoe je je kan aanmelden.

Hartelijke groet, Marianne, Marianne, Marjolein, Larisa en Martina

Novateiten_jaargang 2016_2. nummer

Intervisie 29 september_

Visie weekend november

Netwerkavond 3 november____________________________________________

Beste Novaleden,

Hier ontvangen jullie de eerste Novateiten van 2016. Hierin doen wij verslag van ons succesvol Europees symposium en maken wij jullie attent op onze opgepoetste website.Last but not least: noteer alvast de datum van de ALV van 28 mei, 13.30 tot 19.00 in Utrecht. Over de invulling van het programma informeren wij jullie snel.

Hartelijke groet, Marianne, Marianne, Marjolein, Larisa en Martina

Novateiten Jaargang 28, februari 2016

Nieuw bestuurslid Marianne van den Berg

11th European Women Pharmacists Meeting 

Van 4 tot 6 september hebben wij in Den Haag een Europese bijeenkomst georganiseerd met het thema ‘Getting older carefully’.  In totaal waren er 45 deelneemsters uit 6 landen: Argentinië (1), Australië (1), Duitsland (6), Engeland (9), Oostenrijk (1) en Nederland (28). Vrijdag middag hebben wij met geïnteresseerden in groepjes twee openbare apotheken (Marco Oosterveld, Waldeck apotheek, Den Haag en Chris Heerkens, Apotheek Heerkens in Gouda) en een ziekenhuisapotheek (Loes Visser, Haga ziekenhuisapotheek) bezichtigd. Bij noodweer zaten wij vervolgens gezellig in een strandtent – tussen een bruiloft en een verjaar dag in. Een betere voorproef van  een echt Nederlandse sfeer konden wij niet bieden!

De zaterdag waren wij voor het symposium zelf te gast bij de KNMP in de Alexanderstraat. Een rijk gevuld programma met kundige sprekers gaf inzichten in de Australische en de Nederlandse manier van medicatie beoordeling, de verschillen tussen mannen en vrouwen bij geneesmiddelgebruik en het belang van het patiënten perspectief. Na een lekkere lunch konden de deelneemsters kiezen tussen workshops over medicatiebeoordeling in het Engels, Duits en Nederlands. Vervolgens maakten wij kennis met het werk van een apotheker zonder grenzen in Buenos Aires en werden ons de ethische perspectieven en dilemma’s van ons vak duidelijk. Een samenvatting van deze dag is in het PW na te lezen. (http://www.pw.nl/rubrieken/2015pw39p20.pdf/view)
Wij eindigden gezellig en stijlvol met bij een grote Indonesische rijstafel bij Poentjak.

De zondag ochtend volgden wij een rondleiding in het Mauritshuis. Alle deelneemsters waren vol lof over de inhoud van het programma, en onze gastvrijheid. Bij de KNMP hadden een aantal medewerkers hun vrije zaterdag geofferd om gastheer en gastvrouw te spelen. Ook de mee gereisde heren waren zeer tevreden. Zij hadden op zaterdag een ‘heren dag’ gehad in Rotterdam en hier van een borrel in hotel New York, watertaxi, Euromast, Kubus huizen en markthallen alle highlights mee gepikt. De teneur was: volgend jaar moeten jullie weer zo iets organiseren. En ook de KNMP collega’s gaven aan, graag weer een zaterdag te willen helpen. Immers waren er zoveel leuke dames van zo ver gekomen en hadden heel enthousiast gewerkt en genetwerkt.

Algemene ledenvergadering – noteer deze data alvast

De algemene ledenvergadering van dit jaar vindt plaats op zaterdag 28 mei van 13.30 tot 19.00. Houd deze datum a.u.b. alvast vrij in uw agenda. Wij zijn bezig met het werven van een goede spreker voor een relevant onderwerp voorafgaand aan de vergadering. Zoals gebruikelijk sluiten wij af met een gezellige maaltijd.

 

Introducees zijn van harte welkom!

 

Vernieuwde website

Wij hebben onze website een facelift gegeven. Kijk op http://www.vrouwelijkeapothekers.nl/