Nieuwe Novateiten

De nieuwste editie van NOVA-nieuwsbrief Novateiten staat online! Met o.a. informatie over het aanstaande NOVA-symposium over vaccineren en de European Women Pharmacists’ Meeting in Dresden.

Save the date! 14de European Women Pharmacists Meeting

De datum is bekend! De 14de European Women Pharmacists Meeting vindt dit jaar plaats in Dresden op zaterdag 23 november. Op vrijdag 22 november en op zondag 24 november is er een sociaal programma. 

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan? Stuur dan even een berichtje naar de NOVA en we houden je op de hoogte van al het nieuws rond de EWMP.

Pil medio december weer beschikbaar, of toch niet?

Volgens minister Bruins van WVS is de anticonceptie vanaf medio december – of misschien januari – weer beschikbaar. Maar het is nog onzeker of alle gebruikers dan weer een hoeveelheid voor drie maanden krijgen.

Het blijft dus nog even aanmodderen in de apotheek.

https://www.ad.nl/politiek/minister-vanaf-medio-december-weer-voldoende-anticonceptiepillen~a9cc0fbb/

50 jaar vrouwenemancipatie om zeep

NOVA-voorzitter Sonja Keizers geeft haar visie over de slechte verkrijgbaarheid van de anticonceptiepil in de Volkskrant:

“Vijftig jaar vrouwenemancipatie heeft ons gebracht waar we nu staan. Het is een vrouwenrecht adequate, betaalbare, en effectieve anticonceptie te kunnen gebruiken.”

Lees hier het hele interview met Sonja:

http://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/anticonceptiepil-in-veel-apotheken-slecht-verkrijgbaar-meer-dan-50-jaar-vrouwenemancipatie-in-korte-tijd-om-zeep-~b272d35d/