Pil medio december weer beschikbaar, of toch niet?

Volgens minister Bruins van WVS is de anticonceptie vanaf medio december – of misschien januari – weer beschikbaar. Maar het is nog onzeker of alle gebruikers dan weer een hoeveelheid voor drie maanden krijgen.

Het blijft dus nog even aanmodderen in de apotheek.

https://www.ad.nl/politiek/minister-vanaf-medio-december-weer-voldoende-anticonceptiepillen~a9cc0fbb/

50 jaar vrouwenemancipatie om zeep

NOVA-voorzitter Sonja Keizers geeft haar visie over de slechte verkrijgbaarheid van de anticonceptiepil in de Volkskrant:

“Vijftig jaar vrouwenemancipatie heeft ons gebracht waar we nu staan. Het is een vrouwenrecht adequate, betaalbare, en effectieve anticonceptie te kunnen gebruiken.”

Lees hier het hele interview met Sonja:

http://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/anticonceptiepil-in-veel-apotheken-slecht-verkrijgbaar-meer-dan-50-jaar-vrouwenemancipatie-in-korte-tijd-om-zeep-~b272d35d/

 

De viering van het 30-jarig lustrum van de NOVA op donderdag 22 november vindt plaats bij Stadskasteel Oudaen in Utrecht. Na een rondleiding door de bierbrouwerij is het tijd voor een hapje en een drankje. Maak van de gelegenheid gebruik om bekenden onder de NOVA-leden te ontmoeten én kennis te maken met nieuwe collega’s. Je krijgt een uitnodiging voor het lustrum per e-mail. Daarna kun je je aanmelden via de website.