Lustrum NOVA

Op zaterdag 25 mei vieren we het 35-jarig bestaan van de NOVA in het Centraal Museum in Utrecht. We hebben onder andere voor deze plek gekozen omdat Sonja Keizers, onze voorzitter, veel van kunst hield. We beginnen de dag met een rondleiding langs de tentoonstelling “Op Scherp”. Daarna volgt de ALV.

Naast een leuke dag willen we ook een leerzame dag aanbieden. Daarom heeft de NOVA een mini-symposium georganiseerd over actuele thema’s rond de vrouwelijke seksuele gezondheid. Filmmaker Pien van Grinsven trapt af. Zij maakte de documentaire Hormonaal over ervaringen van vrouwen met anticonceptie. Het is toch raar,’ verzucht zij. ‘Bijna de helft van de bevolking krijgt iets voorgeschreven op een leeftijd dat het brein nog superkwetsbaar is. En na een consult van tien minuten kijken we jarenlang niet meer naar die mensen om.”

Apotheker Rineke Gordijn promoveert in maart op de seksuele bijwerkingen van geneesmiddelen. Zij vertelt ons welke geneesmiddelen kunnen invloed hebben op libido en orgasme. En hoe je daarover in gesprek kunt gaan met de patiënten in je apotheek.

Tot slot neemt gynaecoloog Barbara Havenith ons mee in de do’s & dont’s bij de overgang. Nadat ze ons verteld heeft hoe je de verschijnselen kunt herkennen, want dat is niet altijd even makkelijk. Barbara heeft vanuit haar hormoonpoli veel ervaring met de begeleiding en behandeling van vrouwen in de overgang.

Voor deelname aan het symposium ontvang je 2 nascholingpunten (KNMP, openbaar apothekers).

Klik hier om je in te schrijven.

FIP-campagne voor gendergelijkheid in wetenschap en onderwijs

Op 11 februari 2020 startte internationale apothekersorganisatie FIP met de campagne FIPWiSE. Doel is om vrouwen wererldwijd te ondersteunen om gendergelijkheid in wetenschap en onderwijs te bewerkstelligen. Meer informatie is te vinden op de FIP-website.

European Women Pharmacists Meeting 2020

Op 26 september 2020 vond de European Women Pharmacists Meeting plaats. Thema van deze online bijeenkomst was “Coping with the Corona Crisis”. Linda de Graaf presenteerde haar ervaringen in brandhaard Heerde. In totaal hebben 60 apothekers deelgenomen, waarvan 9 uit Nederland.

Online ALV 28 oktober 2020

Dit jaar ouden wij de Algemene Leden Vergadering online op woensdag 28 oktober van 14-16 uur. Meer informatie vind je in de agenda. De vergaderstukken komen na inloggen beschikbaar in het ledengedeelte.