Nieuwe voorzitter gezocht

Functieprofiel Voorzitter NOVA

De NOVA, de Nederlandse Organisatie van Vrouwelijke Apothekers, is de vereniging waar vrouwelijke apothekers elkaar vinden. Binnen de NOVA, die inmiddels ruim 35 jaar bestaat, worden ideeën uitgewisseld en activiteiten ondernomen met als doel elkaar te inspireren en te ondersteunen. Ons doel: meet invloed van vrouwen in een veranderende beroepsomgeving van apothekers.

Na het overlijden vorig jaar van onze voorzitter Sonja Keizers zoekt onze mooie vereniging een geschikte opvolger om de NOVA voort te zetten en de komende jaren nog beter op de kaart te zetten.

Functieomschrijving

Als voorzitter ben je het gezicht van de NOVA. In die hoedanigheid zet je je in om de positie van de vrouw in de farmacie in alle lagen te verbeteren. Je bevordert dat vrouwen hun specifieke talenten kunnen benutten. Ook zet je je in voor het stimuleren van genderspecifieke farmacotherapie en gezondheidszorg in het algemeen. De NOVA wil zich ook inzetten voor het bevorderen van sekse- en genderspecifieke farmaceutische zorg.

Functie-eisen

Je bent apotheker en vrouw. Je bent een verbinder, een nieuwsgierig persoon die makkelijk contacten maakt en onderhoudt. Je bent een vooruitstrevende vrouw, die het niet schuwt tegen een heilig huisje te schoppen. Bovendien omarm je de ankerwaarden van de NOVA: verbinden, kennis delen, bevlogenheid, empathie en diversiteit. Bij voorkeur heb je al een netwerk opgebouwd binnen de farmacie. Ook bestuurlijke ervaring is een pre.

Taken

Vertegenwoordigen van de NOVA richting stakeholders.

Onderhouden van contacten met andere belangenverenigingen in de farmacie.

Onderhouden van contacten met zusterverenigingen, zoals de NVR (Nederlandse VrouwenRaad) en de VNVA (Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen).

Voorbereiden en voorzitten van de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering.

Initiatieven ontplooien om de NOVA uit te bouwen tot dé vertegenwoordiger van vrouwen in de farmacie.

Het bestuur van NOVA vergadert ongeveer acht keer per jaar, afwisselend fysiek en online. De verwachte tijdsbesteding is ongeveer twee uur per week. Van de voorzitter wordt verwacht dat zij de European Women Pharmacists Meeting bezoekt.

Wat biedt NOVA 

Het bestuur van de NOVA bestaat uit vijf betrokken vrouwelijke apothekers uit de openbare en de ziekenhuisfarmacie. De NOVA heeft een stabiel ledenbestand van ongeveer 150 leden, een lange geschiedenis en voldoende financiële middelen. Als voorzitter van de NOVA heb je de kans je netwerk verder uit te bouwen, nieuwe contacten te leggen en je bestuurlijke ervaring verder te ontwikkelen.

Interesse?

Wil je meer informatie over de functie van voorzitter van dé vereniging voor vrouwen in de farmacie? Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@vrouwelijkeapothekers.nl of een persoonlijk bericht naar Linda de Graaf (tel 06-48290364) of Elaine ten Berge (06-30933142).