Lustrum NOVA

Op zaterdag 25 mei vieren we het 35-jarig bestaan van de NOVA in het Centraal Museum in Utrecht. We hebben onder andere voor deze plek gekozen omdat Sonja Keizers, onze voorzitter, veel van kunst hield. We beginnen de dag met een rondleiding langs de tentoonstelling “Op Scherp”. Daarna volgt de ALV.

Naast een leuke dag willen we ook een leerzame dag aanbieden. Daarom heeft de NOVA een mini-symposium georganiseerd over actuele thema’s rond de vrouwelijke seksuele gezondheid. Filmmaker Pien van Grinsven trapt af. Zij maakte de documentaire Hormonaal over ervaringen van vrouwen met anticonceptie. Het is toch raar,’ verzucht zij. ‘Bijna de helft van de bevolking krijgt iets voorgeschreven op een leeftijd dat het brein nog superkwetsbaar is. En na een consult van tien minuten kijken we jarenlang niet meer naar die mensen om.”

Apotheker Rineke Gordijn promoveert in maart op de seksuele bijwerkingen van geneesmiddelen. Zij vertelt ons welke geneesmiddelen kunnen invloed hebben op libido en orgasme. En hoe je daarover in gesprek kunt gaan met de patiënten in je apotheek.

Tot slot neemt gynaecoloog Barbara Havenith ons mee in de do’s & dont’s bij de overgang. Nadat ze ons vertelt heeft hoe je de verschijnselen kunt herkennen, want dat is niet altijd even makkelijk. Barbara heeft vnauit haar hormoonpoli veel ervaring met de begeleiding en behandeling van vrouwen in de overgang.

Accreditatie voor het symposium is aangevraagd bij de KNMP.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.