Bestuur en commissies

Het bestuur van NOVA:

Het bestuur van Nova bestaat momenteel uit vier leden.

Voorzitter Linda de Graaf 

In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na wat omzwervingen bij Bijwerkingencentrum Lareb en het Pharmaceutisch Weekblad ben ik in 2008 aan mijn opleiding tot openbaar apotheker – specialist begonnen. Inmiddels combineer ik als ZZP-er nu al ruim tien jaar het werk in de openbare farmacie met het schrijven van artikelen en nascholingen. Bij de NOVA ben ik sinds 2015 betrokken, eerst als lid, vervolgens als vertegenwoordiger bij de EWPM en nu als voorzitter. Ik krijg vaak de vraag: een vrouwenclub, is dat nu nog nodig? Ja, zeker! Je hoeft de krant maar open te slaan, de radio aan te zetten of op je werk om je heen te kijken om te ervaren dat mannen en vrouwen – en alles daar tussenin – nog steeds niet gelijkwaardig zijn. In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden, om te wandelen, kitesurfen of zeilen. Is het slecht weer, dan ben ik brood of taart aan het bakken.

Secretaris Elaine Lie-Kwie – ten Berge

Sinds 2017 mag ik mij de trotse eigenaar noemen van twee apotheken in het Westland. Naast het werk als openbaar apotheker ben ik actief (geweest) in verschillende besturen. Na enkele jaren activiteiten in de regio Den Haag voor de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) te hebben georganiseerd, ben ik van 2014 tot 2016 voorzitter geweest van de VJA. Toen mijn termijn daar erop zat ben ik betrokken geraakt bij het pensioenfonds voor openbare apothekers (SPOA), alwaar ik nu bijna 3 jaar aan de bestuurstafel zit. Verder ben ik als bestuurslid betrokken bij de Zorggroep ZELA. Ik ben getrouwd (met een apotheker) en woon in Den Haag. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met de wijnhandel Vini Sardi, die ik samen met mijn zus run, of te vinden op de golf- of tennisbaan.

Penningmeester Lisa Liang

Algemeen lid Yasamin Latify

Na de studie Farmacie en specialisme tot openbaar apotheker ben ik nu ruim 5,5 jaar werkzaam als openbaar apotheker. Hiernaast ben ik farmaceutisch adviseur bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In 2019 ben ik samen met de NOVA naar de EWPM (European Women Pharmacists Meeting) in Dresden geweest. Het kennismaken met de bestuursleden van de NOVA en ontmoeten van de vrouwelijke apothekers uit heel Europa heeft mij enthousiast gemaakt om mij in te zetten voor de vrouwelijke apothekers.

Commissies

Vertegenwoordiger bij de Nederlandse Vrouwen Raad: Wilma Gƶttgens

Vertegenwoordiger bij de European Women Pharmacists Meeting: Linda de Graaf