European Women Pharmacists Meeting (EWPM)

De European Pharmacists Meeting is een jaarlijkse ontmoeting tussen vrouwelijke apothekers uit verschillende Europese landen. Elk jaar organiseert één van de aangesloten landen de bijeenkomst.

Vanuit NOVA wordt een actieve bijdrage geleverd aan de EWPM. Een delegatie Nederlandse apothekers neemt elk jaar deel aan de bijeenkomst. Dikwijls leveren we ook een spreker. In 2015 vond de EWPM plaats in Den Haag. Andere ontmoetingen vonden plaats in o.a. Wenen, Reykjavik en Dresden.

De European Women Pharmacist Meeting Ethics in Pharmacy op 20 november 2021 zal digitaal plaatsvinden in plaats van live in Cluj Roemenië. Heel jammer, maar gezien de situatie rond corona de beste keuze. We hopen natuurlijk wel dat hierdoor meer collega’s in staat zijn deel te nemen. Registeren voor het congres zal vanaf begin oktober mogelijk zijn, maar reserveer vast de datum in je agenda: zaterdag 20 november 2021 van 10.00 tot 16.00. NOVA zal accreditatie bij de KNMP aanvragen.

In 2020 vond onder bijzondere omstandigheden de EWPM doorgang als online evenement. In het webinar ‘Coping with the Corona Crisis’ vertelden vrouwelijke apothekers hoe zij zijn omgegaan met de crisis in openbare- en ziekenhuisapotheken.

Contactpersoon bij de EWPM vanuit NOVA is Linda de Graaf.